Unieke kans om de techniek achter een echte sim te zien!

Door BeefHazard op zondag 16 december 2012 21:01 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.755

Zoals ik in mijn vorige tweakblog al beschreef, ken ik wat mensen bij een vliegsimulator. Vandaag kreeg ik te horen dat het ding in gebruik is genomen en de website online is gegaan. Ook werd mij gevraagd of ik eens het hele ding van binnen en buiten wilde zien, en dan vooral de techniek erachter.

Je raadt het al, natuurlijk wil ik dat! Het eerste dat in mij opkwam was om er een tweakblog over te schrijven, maar pfoe... Waar begin ik nou aan zo'n tweakblog? Wat zal ik de beste man eens vragen? Het leek mij een goed idee dat lekker op jullie af te schuiven. Daarom vraag ik jullie: Wat zouden jullie nou graag terug zien in mijn blog? Zijn er enige vragen die ik namens jullie aan de eigenaar kan stellen? Ik ben benieuwd!

Volgende: Verga maar lekker zelf! 12-'12 Verga maar lekker zelf!
Volgende: Mijn grootste droom, maar dan als werkelijkheid. 09-'12 Mijn grootste droom, maar dan als werkelijkheid.

Reacties


Door Tweakers user wardjj, zondag 16 december 2012 22:00

Ha, wat grappig. Ben vorige week bij Simflying geweest voor opnames voor een promovideo!

Ben benieuwd naar je blog!

[Reactie gewijzigd op zondag 16 december 2012 22:01]


Door Tweakers user RobIII, maandag 17 december 2012 08:30

Wat ik vooral zou willen zien zijn foto's, foto's, foto's :)

Door Tweakers user i-chat, maandag 17 december 2012 09:20

specs specs, en interessante sim beelden,

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 17 december 2012 11:09

cool, volgend jaar zeker eens een sessie boeken :) . Maar het lijkt mij van op de site dat het geen "echte" sim is zoals gebruikt bij pilotenopleiding. Zo zie ik in 1 van de fotogallerijen een screenshot van MSFS voorbij komen en vermoed ik dat de cockpit gewoon op de vloer staat en niet op een beweegbaar platform.

Door Tweakers user SolvingStorm, maandag 17 december 2012 13:16

Blokker_1999 schreef op maandag 17 december 2012 @ 11:09:
cool, volgend jaar zeker eens een sessie boeken :) . Maar het lijkt mij van op de site dat het geen "echte" sim is zoals gebruikt bij pilotenopleiding. Zo zie ik in 1 van de fotogallerijen een screenshot van MSFS voorbij komen en vermoed ik dat de cockpit gewoon op de vloer staat en niet op een beweegbaar platform.
Ik vermoed dat hij wel beweegt, aangezien er "experts in motion systems" voor tests daar aanwezig waren.

Wel een gave kans om dat eens van dichtbij te bekijken.

Door Tweakers user accountabc, maandag 17 december 2012 14:38

(ik moest bij de titel aan een simkaart denken :+)

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 17 december 2012 19:04

SolvingStorm schreef op maandag 17 december 2012 @ 13:16:
[...]

Ik vermoed dat hij wel beweegt, aangezien er "experts in motion systems" voor tests daar aanwezig waren.

Wel een gave kans om dat eens van dichtbij te bekijken.
Maar als ik dan lees op hun site dat je ten allen tijde even van stoel kunt verwissellen of zelfs uit de sim kunt stappen dan lijkt het mij dat de beweging, als ze er is, beperkt zal zijn.

--edit--

zie nu ook op de site dat het om een fixed training device gaat, maw een statisch model. Het blijft uiteraard een mooie verwezenlijking.

[Reactie gewijzigd op maandag 17 december 2012 19:07]


Door Tweakers user BeefHazard, maandag 17 december 2012 21:53

Het klopt dat de sim niet beweegt, maar ik heb er zelf in gevlogen en ik heb het niet eens gemist. Mijn brein reageerde namelijk al op wat ik zag, en dat gaf gewoon het gevoel dat ik omhoog ging of naar rechts of naar links. Wat er wel in zit in schudden, dus als je de speedbrakes open gooit, voel je dit ook flink.

Door Tweakers user Mocro_Pimpģ, dinsdag 18 december 2012 12:14

Ik ben wel benieuwd hoe de koppeling tussen software en hardware nou eigenlijk zit.

Die "tril-apparaten" moeten toch op een software matige manier worden aangestuurd? En hoe sluit je zoiets aan dan? Via USB 2.0? En word er verder gebruik gemaakt van MS FSX of een andere sim-software. Ook de kosten vind ik wel interessant en wat voor videokaarten en CPU's er worden gebruikt.

Oneindig veel vragen! :9

Ik wens je veel plezier BeefHazard!

Door Tweakers user H!GHGuY, dinsdag 18 december 2012 12:47

In Brugge (BelgiŽ) heb je een sim die wel op een bewegend platform staat.
http://www.brugesaircollege.be/

Door Tweakers user Yoram, dinsdag 18 december 2012 19:39

Aanvullend op Mocro_Pimp: Ben benieuwd hoe ze alle instrumenten zo hebben gemaakt dat deze naar de software luisteren inplaats van naar sensors oid. Dus hoe word het zooitje aangestuurd!

Door Tweakers user BeefHazard, dinsdag 18 december 2012 20:02

Yoram schreef op dinsdag 18 december 2012 @ 19:39:
Aanvullend op Mocro_Pimp: Ben benieuwd hoe ze alle instrumenten zo hebben gemaakt dat deze naar de software luisteren inplaats van naar sensors oid. Dus hoe word het zooitje aangestuurd!
Ik weet hoe dit werkt en ik weet dat dit een behoorlijk proces is. Meer zal ik nog niet verklappen, dat komt in de volgende tweakblog ;) Ik zal er uitgebreid aandacht aan besteden, net als de specs van de systemen en hoe het aan elkaar hangt!

Reageren is niet meer mogelijk