Windows Live, de grootste MS-faal ooit.

Door BeefHazard op zondag 30 december 2012 14:42 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.390

Het is weer eens zo ver. Na jaren helemaal niks gedaan te hebben met windows live, ben ik er weer terug. Toevallig. Ik had boos mijn mailtjes meegenomen naar Google en daar een Gmail-account begonnen. Heerlijk. Vlot, intuitieve interface (zou Microsoft wat van kunnen leren) en het deed gewoon wat ik wilde. Echter wilde ik meer. Ik kocht een aantal maanden geleden mijn eigen domeinnaam. Kon ik zelf een oude computer gebruiken als mailserver. Dat werd 'm echter niet helemaal. Net toen ik besloot een Google Apps-accountje aan te maken, werd het een betaalde dienst 8)7. Geen probleem, dan ga ik maar naar Windows Live. Echter begint daar de hectiek. Allerlei trage pagina's achter elkaar (My god, dat duurt gewoon 10 seconden om te laden) die mij vertellen dat ik dit en dat via omslachtige methode A en B moet doen. Voor de veiligheid. Goed, eindelijk gefinisht in de MS-hordeloop, waar ze je keer op keer heel smerig willen laten struikelen. Het werkte. Ik zette snel mijn POP3 op naar Gmail, zodat ik niks te maken zou hebben met het trage Windows Live.

Vandaag, 30 december 2012, is er Steam Wintersale. Ik kocht GTA IV, leuke game om af en toe online te spelen. In de GoT OpenTTD-game waar ik zat grapte ik al over het dramatische GFWL systeem. Iedereen was het met me eens, MS moest eens ophouden met dat soort belachelijke services. GTA IV is na 15 minuten al klaar met downloaden. Ik start het op en moet alweer inloggen op GFWL. Doe ik wel even met mijn Microsoft-account op eigen domein. NOT! We kunnen wel zorgen dat u nog kunt inloggen op een andere naam, zeiden ze. Ik veranderde mijn naam naar iets voor gaming, met een @live.nl-adres. De domste stap die ik ooit heb gedaan. In plaats van een extra account met hetzelfde wachtwoord, hebben ze heel mijn account met eigen domein hernoemd! Een stomme fout, maar ja.. Moet toch wel te herstellen zijn? Microsoft zegt NEE!. Ze brullen het in mijn oren, met de letterlijke tekst:
Het is niet mogelijk het e-mailadres gekoppeld aan je Microsoft-account te wijzigen
Dat maakte mij flink pissig. Eerst veranderen ze doodleuk al mijn instellingen om er een 'gewoon' GFWL-account van te maken, daarna kan ik het nog niet eens terugveranderen? Tss. Ik word er gewoon gek van. Microsoft, je bezorgt me koppijn met die takketrage, ellendige Windows Live-omgeving van je. Zeker nu alles onder een apart vlaggetje gaat vallen met windows 8, GFWL, Xbox, Windows Live... Ik zie door de bomen het bos niet meer.

Volgende: Een kijkje in de keuken bij SimFlying Amsterdam 01-'13 Een kijkje in de keuken bij SimFlying Amsterdam
Volgende: Verga maar lekker zelf! 12-'12 Verga maar lekker zelf!

Reacties


Door Tweakers user Gropah, zondag 30 december 2012 14:47

Herkenbaar. Zou dit hele ding eigenlijk willen QFT'en

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 30 december 2012 14:48

Windows Live zelf vind ik niet zo erg (alhoewel Messenger een traag stuk stront was) en hotmail werkt prima.

GFWL is echter de grootste mislukking ooit. Net zoals jij kocht ik ook vorig jaar GTA IV via Steam, om vervolgens probleemloos te installeren en te willen beginnen met installeren...

Ik log dus in met mijn normale hotmail adres, maar dat was geen geldige account (WTF?)
Dus naar GFWL.com, kom je uit op een site alleen maar gericht op die rukke console. Uiteindelijk dus maar een account aangemaakt, waar je vervolgens 0,0 mee kan en vervolgens was GTA IV nog aan het zeuren..

2 uurtjes gewacht en toen pas was het blijkbaar tot GFWL doorgedrongen dat er een geldige account was en kon mij vooruitgang gesaved worden...

Echt, 15 minuutjes voor de install, 3 uur om het GFWL gedeelte werkend te kijgen... 8)7

Door Tweakers user BeefHazard, zondag 30 december 2012 14:59

Jeroenneman schreef op zondag 30 december 2012 @ 14:48:
Ik log dus in met mijn normale hotmail adres, maar dat was geen geldige account (WTF?)
Dus naar GFWL.com, kom je uit op een site alleen maar gericht op die rukke console. Uiteindelijk dus maar een account aangemaakt, waar je vervolgens 0,0 mee kan en vervolgens was GTA IV nog aan het zeuren..
Dit is dus precies mijn punt met de vlaggetjes. Je komt van het GFWL vlaggetje, via het Windows Live-vlaggetje naar het Microsoft Account-vlaggetje, door naar het Xbox-vlaggetje en weer terug naar het brakke GFWL-vlaggetje.

Door Tweakers user i-chat, zondag 30 december 2012 15:08

lol en daarom wordt as we speek steam uitgerold op ubuntu...

mare GFWL???? god fuck windows live :P

[Reactie gewijzigd op zondag 30 december 2012 15:08]


Door Tweakers user Winkey, zondag 30 december 2012 15:15

Als je niet aan multiplayer doet installeer dan xliveless:
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=388658

[Reactie gewijzigd op zondag 30 december 2012 15:15]


Door Tweakers user BeefHazard, zondag 30 december 2012 15:48

Helaas is multiplayer de reden dat ik hem gekocht heb :S

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 30 december 2012 15:52

Maar waarom wil je dan eigenlijk inloggen op gfwl? Ik heb deze zelf altijd gewoon op een lokale, offline account draaien net om te voorkomen dat er online vanalles gebeurd met die data die ik toch niet interessant vind.

En de schuld enkel bij MS leggen is imho ook verkeerd. R* had reeds de Social Club voorzien en je zit ook al met Steam. Waarom daar dan nog eens GFWL bovenop gooien? 3 sociale diensten in 1 spel is imho echt van het goede teveel.

Door Tweakers user Andros, zondag 30 december 2012 17:27

Het was voor mij destijds een reden om GTA IV het raam uit te smijten. Hele avond bezig geweest die troep aan de gang te krijgen en het ding bleef nog lang hangen met het laden ook. Onvoorstelbaar dat ze daar geld voor durven te vragen. Later de Steam versie gekocht tijdens sale en dat loopt uhm... redelijk. Maar ik kijk eerst de kat een jaartje of wat uit de boom voor ik nog met GTA V aan de gang ga. GTA is momenteel het beste voorbeeld hoe je gamers richting het illegaal downloaden jaagt. Want dat werkt wonderwaar wel, R*!

Door Tweakers user Eagle Creek, maandag 31 december 2012 02:25

Vlot, intuitieve interface (zou Microsoft wat van kunnen leren)
Geen idee wat je hiermee bedoelt. Van begin af aan vind ik Gmail een stuk onlogischer werken. Alles in ťťn map gedumpt en dan filteren m.b.t. tags werkt in mijn ogen een stuk minder overzichtelijk dan een onderverdeling in mappen. Om dan toch maar over mappen te spreken: die van Gmail zijn mij een doorn in het oog, zeker gecombineerd met IMAP. Ik heb nu in mijn Postvak IN submappen voor sent en dergelijke maar simpelweg kunnen verplaatsen ho maar. Bij WLM zijn dat gewoon mappen op plekken waar ik ze wil. Ook navigatieknoppen bij e-mails en dergelijke zijn dikwijls verborgen, waardoor ik al meer dan eens heb moeten zoeken voordat ik het juiste heb gevonden.
die mij vertellen dat ik dit en dat via omslachtige methode A en B moet doen.
Klinkt als een random rant. Je zal het misschien best naar hebben ervaren maar "via omslachtige methode A en B moet doen" maakt mij niet echt duidelijk welk probleem je hebt ervaren. Tevens is Outlook(.com) bij mij zeer snel en responsief. Wellicht was je bezig met andere Live-pagina's?

Ik vrees overigens wel dat integratie van diensten niet MS' sterkste punt is. Nooit geweest ook. Je merkt gewoon dat diverse afdelingen producten maken, die dan opeens aan elkaar geknoopt worden. Ik heb ook het idee dat dit voor vertraging zorgt. Soms zie je een pagina wel 3/4 keer doorverwijzen naar iets anders, zonder dat je als gebruiker eigenlijk iets ziet. Dit in tegenstelling tot sommige andere partijen die een product vanaf begin af aan ontwerpen als een uniforme gebruikservaring.

Heb overigens niet de negatieve GFWL-ervaring die jij hebt maar heb er dan ook geen eigen account aan hangen. Wat betreft je probleem zopu ik maar even contact opnemen met MS.

Door Tweakers user BeefHazard, maandag 31 december 2012 10:28

Eagle Creek schreef op maandag 31 december 2012 @ 02:25:
[...]
Tevens is Outlook(.com) bij mij zeer snel en responsief. Wellicht was je bezig met andere Live-pagina's?
Mail.live.com, account.live.com en domains.live.com voornamelijk. Totaal niet responsief.

Door Tweakers user AMD1800, zondag 13 januari 2013 00:30

GFWL is een groot drama. Het installeren van GTA IV ook en dan wel met name door die updates van GFWL. Heb in het verleden een flink aantal uurtjes mee gerommeld voordat ik het werkend kreeg. Ben dan ook blij dat ik het spel nu ook op steam heb, dan regelt ie alle updates automatisch.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 januari 2013 00:31]


Reageren is niet meer mogelijk