Vakantieposts: gewenst of ongewenst?

Door BeefHazard op zaterdag 13 juli 2013 00:30 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 3.238

Tijdje geleden dat ik iets op tweakblogs gepost heb. Dit is iets dat al een tijdje in mijn hoofd spookt: Ik moet meer content maken. Maar wat? Ik zou een uitgebreide post kunnen maken over het huidige systeem met auteursrechten. Heb ik zin om alles uit te gaan zoeken en een discussie op te laten laaien die behoorlijk heet kan worden? Nee.

Ik kan ook een post maken om samen te vatten hoe de spanningen op Tweakblogs zijn. Nee, dat is ook niet mijn niveau. Wat blijft er dan over?

Mijn vakantie. Op zondag vertrek ik naar Costa Rica. Een prachtig land dat velen van jullie waarschijnlijk alleen kennen van naam. Het is een landje kleiner dan Nederland en het ligt in Midden-Amerika. Dan blijft er toch één vraag in mijn hoofd zitten: Zitten de tweakers wel te wachten op nóg een post over vakantie?

Mrc4nl doet dit bijvoorbeeld al en dat is een behoorlijk interessante blog. Ik kan me goed voorstellen dat enkele van jullie echter vinden dat het niet te veel van hetzelfde moet worden. Dat kan ik absoluut begrijpen. Daarom even een polletje: Is er animo voor nóg een vakantieblog? En zoja, in welke frequentie moet ik posten?


Poll: Moet BeefHazard een vakantieblog bijhouden?
Nee
Ja, dagelijks
Ja, elke paar dagen
Ja, elke week
Ja, één grote tekstmuur over 3 weken
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=387078&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
Wil je uitleggen wat je keuze is? Dan kun je natuurlijk reageren.

Volgende: Costa Rica deel 1 07-'13 Costa Rica deel 1
Volgende: RAM alwéér de geest aan het geven 01-'13 RAM alwéér de geest aan het geven

Reacties


Door Tweakers user Ircghost, zaterdag 13 juli 2013 00:34

Stiekem wil ik het elke dag wel lezen maar doe maar elke week :P

Door Tweakers user iThinkSo, zaterdag 13 juli 2013 01:20

Waar is de optie "Ja doe maar, ik lees het toch wel als ik niks te doen heb en het toevallig voorbij komt"?

Door Tweakers user BeefHazard, zaterdag 13 juli 2013 01:27

Dan moet je kiezen voor ja. Hoe vaak jij tijd denkt te hebben is dan de volgende optie. Denk aan eens in de paar dagen of eens in de week.

Door Tweakers user Xyzer, zaterdag 13 juli 2013 02:11

Als je alle Ja's combineert heb je een meerderheid, nu moet je alleen nog bepalen hoe vaak ;)

Elke week lijkt mij trouwens wel prima :)

Door Tweakers user BeefHazard, zaterdag 13 juli 2013 02:16

Natuurlijk is het nee tegen ja. Op dit moment is het inderdaad "ja". Tussen alle ja-opties komt eens in de week het hoogst, dus dat zou hem worden. Deze poll laat ik lopen tot zaterdagavond 18:00, daarna pas bepaal ik de einduitkomst.

Door Tweakers user VERNederlander, zaterdag 13 juli 2013 09:30

Ik heb nee gestemd, omdat ik vind dat je op vakantie met andere dingen bezig zou moeten zijn dan blogs schrijven. Ik vind dat persoonlijk verspilling van tijd in een land waar je "maar" drie weken bent. En zeker Costa Rica, waar je waarschijnlijk niet zomaar een tweede keer komt. Als je het toch wilt schrijven, doe het dan na afloop.

Wel leuk dat je naar Costa Rica gaat, mooi land, geniet er van!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juli 2013 09:37]


Door Tweakers user GoT, zaterdag 13 juli 2013 10:08

Waar zit de optie:
"Een blog bijhouden doe je voor jezelf en bepaal je ook helemaal zelf."

Je had beter de volgende poll kunnen maken:
"Als ik een blog maak over mijn vakantie, gaan jullie het dan ook daadwerkelijk lezen ?"

Door Tweakers user gast, zaterdag 13 juli 2013 11:49

Wekelijks en dan het toch kort proberen te houden. We hoeven niet alle details te horen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juli 2013 11:50]


Door Tweakers user Douweegbertje, zaterdag 13 juli 2013 11:57

Jezus je maakt een blog omdat je dit zelf wilt... Een beetje vragen of wij dit willen lezen is eigenlijk al nutteloos, hierbij dus 'nee'. Als je zelf al niet kan bedenken waarom je een blog zou willen maken, moet je het al maar niet doen.

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 13 juli 2013 13:27

Ik zou zeggen: Veel foto's weinig tekst. Dan kan je er lekker doorheen scrollen zonder dat je 10 pagina's tekst hoeft te lezen :)

Door Tweakers user CodeCaster, zaterdag 13 juli 2013 13:49

Je moet niks. Een fotoboek of dagelijks blog van je vakantie boeit niemand wat. "Vandaag ben ik met mijn pleerol onder mijn shirt naar het toilethuis gewandeld hihi".

Ga drie weken genieten, schrijf af en toe een conceptje en ga als je terugkomt een middag zitten plakken en schrappen en schrijf er één mooi verhaal van, met de mooiste momenten, misschien licht aangedikt voor ons vermaak.

Door Tweakers user BeefHazard, zaterdag 13 juli 2013 14:54

VERNederlander schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 09:30:
Ik heb nee gestemd, omdat ik vind dat je op vakantie met andere dingen bezig zou moeten zijn dan blogs schrijven.
Ik vind blogs schrijven een leuke bezigheid in tijd dat ik niks te doen heb. In Costa Rica zal ik veel aan het reizen zijn (hoewel de afstanden niet zo gigantisch zijn) en dan is een prachtig moment om een blog te typen.
Ik vind dat persoonlijk verspilling van tijd in een land waar je "maar" drie weken bent. En zeker Costa Rica, waar je waarschijnlijk niet zomaar een tweede keer komt. Als je het toch wilt schrijven, doe het dan na afloop.
Zoals eerder gezegd: lang niet alle tijd is nuttig.
Wel leuk dat je naar Costa Rica gaat, mooi land, geniet er van!
Komt zeker goed!
GoT schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 10:08:
Waar zit de optie:
"Een blog bijhouden doe je voor jezelf en bepaal je ook helemaal zelf."

Je had beter de volgende poll kunnen maken:
"Als ik een blog maak over mijn vakantie, gaan jullie het dan ook daadwerkelijk lezen ?"
Ik doe het absoluut voor mijzelf, maar je moet natuurlijk nooit vergeten om je heen te kijken. Er zijn een aantal bloggers hier die geen rekening houden met wat het publiek leuk vindt. Dat vind ik een verspilling van tijd. Ik wil graag een blogje bijhouden, maar alleen als daar animo voor is.
Datafeest schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 11:49:
Wekelijks en dan het toch kort proberen te houden. We hoeven niet alle details te horen.
Dat is een beetje mijn schrijfstijl inderdaad. Niet iedereen hoeft te weten hoe laat ik heb gedouched, hoe lang het duurde en hoeveel water dat gekost heeft.
douweegbertje schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 11:57:
Jezus je maakt een blog omdat je dit zelf wilt... Een beetje vragen of wij dit willen lezen is eigenlijk al nutteloos, hierbij dus 'nee'. Als je zelf al niet kan bedenken waarom je een blog zou willen maken, moet je het al maar niet doen.
Ik wil dit blog maken, maar ik ga daar natuurlijk geen tijd aan verspillen als uit de poll komt dat 90% het liever niet ziet.
Stef602 schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 13:27:
Ik zou zeggen: Veel foto's weinig tekst. Dan kan je er lekker doorheen scrollen zonder dat je 10 pagina's tekst hoeft te lezen :)
d:)b
CodeCaster schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 13:49:
Je moet niks. Een fotoboek of dagelijks blog van je vakantie boeit niemand wat. "Vandaag ben ik met mijn pleerol onder mijn shirt naar het toilethuis gewandeld hihi".
Nee, zo schrijf ik ook niet. Ik ga ook niet een blog lopen schrijven wanneer ik niks te melden heb. Laat staan dat ik een blog schrijf over dat ik niks te melden heb.
Ga drie weken genieten
Dat staat al vast ;)
, schrijf af en toe een conceptje en ga als je terugkomt een middag zitten plakken en schrappen en schrijf er één mooi verhaal van, met de mooiste momenten, misschien licht aangedikt voor ons vermaak.
Is één van de opties, echter wint een blog per week het nu van die optie.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juli 2013 14:55]


Door Tweakers user BeefHazard, zaterdag 13 juli 2013 18:27

De uitkomst van de poll is 50/50. Verwacht korte blogs, eens per week. Morgen of maandag komt de eerste.

Door Tweakers user we_are_borg, zaterdag 13 juli 2013 18:32

Je maakt zelf uit hoe en wanneer je een blog post maakt daar heb je geen poll voor nodig.

Door Tweakers user BeefHazard, zaterdag 13 juli 2013 18:33

we_are_borg schreef op zaterdag 13 juli 2013 @ 18:32:
Je maakt zelf uit hoe en wanneer je een blog post maakt daar heb je geen poll voor nodig.
Het zou toch zonde zijn als ik besluit een blog te maken en niemand daar interesse in heeft. Bovendien kan het zijn dat mensen vinden dat er te veel blogposts over vakantie zijn. Ik wil mijn tijd niet verdoen aan het schrijven van een blog die niemand leest.

Door Tweakers user Grin, zaterdag 13 juli 2013 20:35

Graag!
Ga zelf ook die kant op eind dit jaar of begin volgend jaar, dus ik hoor graag van je belevenissen!
Ik lees dus graag over je vakantie!

Door Tweakers user Bananenplant, zondag 14 juli 2013 16:32

Foto's van beestjes en plantjes O+ :9 !

Door Tweakers user rc5proxy, zondag 14 juli 2013 20:59

ik miste optie alleen op dagen dat het regent in nederland en we toch niks beters te doen hebben op het werk omdat rest van collega's ergens ver weg op vakantie zijn.

Door Tweakers user BeefHazard, dinsdag 16 juli 2013 02:39

Dat is "Ja, dagelijks" :')

Door Tweakers user sebastius, dinsdag 16 juli 2013 07:10

Vraag je serieus om toestemming hier? Tis jouw blog hoor!

Reageren is niet meer mogelijk